Om Dalarös Vänner

För fem år sedan startades Dalarös Vänner. Frågan vi samlades kring var ett planerat byggprojekt på Baldersvägen. Lyngsåsa, som fastigheten heter, är en i raden av viktiga frågor som rör Dalarö. Inte bara Dalarö förresten. Det här är frågor som borde engagera alla som värnar om Sveriges unika kulturhistoriska miljöer.

Lyngsåsaprojektet har i dagarna gått in i en ny, kritisk fas. Kommunen skall processa och besluta om en ändring i detaljplanen. En detaljplan bestämmer avgörande frågor som byggnationens placering, omfattning och utformning. Därför måste alla Dalarös vänner engagera sig nu, för att säkerställa att Dalarös unika värden inte går förlorade genom okänslig exploatering.

I och med att projektet går in i en ny fas passar vi på att uppdatera Dalarös Vänners hemsida. Den viktigaste förändringen är att vi nu kan bjuda in till dialog. Använd gärna kommentera-funktionen! Har ni frågor eller synpunkter är ni mer än välkomna att höra av er.

Protestlistan har hittills samlat nästan 350 namn (Augusti 2012). Maila info@dalarosvanner.se så lägger vi ditt namn till listan.

Bästa hälsningar
Dalarös Vänner

4 reaktion på “Om Dalarös Vänner

  1. Det kan vara värt att alltid framhålla det arbeta som Eva Rosander levererade år
    1968 på uppdrag av landsantikvarie Alf Nordström och Österhaninge byggnadsnämnd.
    Där klassas redan då hotell Bellevue som en omistlig byggnad. Några diskussioner om att våldföra sig på en sådan byggnad borde överhuvudtaget inte få förekomma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>